Varningssignaler

Var uppmärksam på hans kvinnosyn!

Lyssna när din partner talar om kvinnor i sin allmänhet. Om han kommenterar hur de klär sig och hur han värderar kvinnliga kollegor. På så vis kan du tidigt lägga märke till hans attityd till kvinnor.

 

Har han förändrats?
Du upplever att din partners personlighet ändrats sedan ni inledde er relation. Humöret blir sämre och han blir allt mermissnöjd och kontrollerande.

 

Han klagar ofta på dig
Din partner är ständigt missnöjd med ditt beteende. Han tycker att du klär dig fult, har fel vänner eller inte ger honom tillräckligt med uppmärksamhet.

 

Se upp med svartsjuka
Män som visar upp överdriven svartsjuka har ett starkt kontrollbehov. Var särskilt vaksam om du till exempel känner dig tvungen att stanna hemma från firmafesten eller tjejträffen pga. hans attityd. Då styr hans behov ditt beteende och du blir isolerad från andra.

 

Övervakar han dig?
Brukar din partner läsa dina sms. eller e-post meddelanden? Var även uppmärksam på om han brukar gå igenom din väska eller dina fickor. Det tyder på att han är svartsjuk och har svårt att kontrollera sina känslor.

 

Våldsamhet mot saker och djur
Mannen får raserianfall och slår sönder saker i hemmet. Kanske kastar han porslin eller sparkar sönder dörrar. Han kan även ge sig på hunden, katten eller andra husdjur. Detta är våldshandlingar som är ägnade att skrämma dig.

 

Har han börjat bli hårdhänt eller måttat/markerat slag mot dig?
Det är en markering om vad han "kan" göra mot dig. Nästa gång kanske han tar i ännu hårdare eller träffar dig på riktigt.

 

Ekonomiskt utsatt
Är när det råder stark obalans när det gäller ekonomisk insyn och inflytande i ett förhållande. Syftet är att utöva makt och kontroll genom att undanhålla och/eller kontrollera gemensamma tillgångar eller skuldsättning utan medgivande från partnern.
Källa: Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige

Vill du bli medlem?

Vill du bli medlem?

Sätt in 100:- kr på postgironummer: 487516-7, Nordea. 
Uppge namn och adress vid betalning, samt mailadress så kan vi nå Er med information om framtida möten.

Årsmöte snart :-)

Den 17 februari kl 19.00 i studiefrämjandets lokal har vi årsmöte, hoppas vi ses där. Vi bjuder på fika. :-)

www.tjejjouren.se

Änglagårdens tjej- och kvinnojour tillhör www.tjejjouren.se.
Tjejjouren.se bedrivs i samverkan mellan SKR och Roks, och alla tjejjourer som finns inom de förbunden.
Det finns ca 60 tjejjourer i hela landet, från Malmö till Kiruna. 
Om Tjejjouren.se, hämtat från sidan;

"På tjejjourerna finns jourtjejer som jobbar gratis med att chatta, maila och prata i telefon. En del tjejjourer ordnar också sommarläger, tjejgrupper och workshops i skolor.

Till tjejjourerna kan alla som definierar sig som tjejer vända sig med små och stora tankar och problem.

Jourtjejerna lyssnar utan att döma, predika eller ställa diagnoser, oavsett om du lider av ätstörningar, är trött på skolan, nykär, får ont när du har sex eller är arg på din moster som dricker för mycket.

Vi jourtjejer är inga experter eller professionella kuratorer, men vi vill gärna lyssna och peppa så gott vi kan. Vi kan också tipsa om bra ställen att vända sig till eller följa med om du vill göra en polisanmälan."


SKR

Änglagårdens tjej- och kvinnojour tillhör SKR, Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund, SKR.
SKR är ett förbund för kvinnojourer, tjejjourer, anhörigföreningar, ungdomsjourer, självhjälpsgrupper och andra organisationer som vill motverka mäns våld mot kvinnor. SKR arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld.
Ni kan läsa mer om SKR:s på hemsidan: www.kvinnojour.com

RSS 2.0